Powered by InnoLab

Lokacija

Kralja Petra I 17
11550 Lazarevac


Radno Vreme

Pon-Ned: 7:00-01:00

Website Logo

O Nama

Na ovoj strani ćete moći da pročitate kratku istoriju našeg kafića
kao i zanimljive činjenice o kafi, koktelima.


Caffe Ginko se nalazi u Lazarevcu na uglu ulica Kralja Petra I i Svetog Dimitrija i na tom mestu se nalazi već 17 godina. Caffe Ginko je dobio ime po drvetu Ginko Biloba. Jedan primerak ovog prelepog drveta je posađen u našoj bašti. Od početka naša kafa je bila prepoznatljiva - Hausbrandt, kasnije smo ponudu obogatili Hausbrandt Herman ukusom. Enterijer je prepoznatljiv, mi smo zaljubljenici u retke stvari, neobične predmete, slike...Kafić je zastakljen, tako da se na proleće i leto, naš lokal pretvara u veliku baštu. Obogatili smo našu ponudu koktelima, koktel večerima, preko 20 vrsta piva, vinima. Ono što je do vas je da dodjete kod nas i uverite su u atmosferu, enterijer i bogatu ponudu. I naravno uvek raspoloženo i prijatno osoblje.

HAUSBRANDT TRIESTE - SILVER - Najprodavaniji blend espreso kafe u Srbiji. Kafa koja se odlikuje punim telom, jedva primetnom kiselošću, čokoladnim ukusom i bogatom kremom. Iz nje se širi jak miris prepečenog hleba i suvog voća. Slatkost i zaokružen ukus kojima se ova kafa odlikuje mogu se pripisati brazilskoj arabici.

HAUSBRANDT HERMAN - Mešavina arabike preko 85% svrstava ovu kafu u visokokvalitetnu sa pretencioznom snagom i intenzivnim ukusom, srednjeg tela i kiselosti. Slatkog i prijatnog ukusa, izdvaja se zbog arome lešnika i kakaoa.

Preuzeto sa: www.ecomex.rs

SAUVIGNON BLANC – PREMIUM - Sortno vino, limun žute boje. Naglašene herbalne i vegetalne arome karakteristične za sauvignon. Na nosu čisto, aromatično, karakterno, izražajno, zavodljivo. Na mirisu su prisutni i blagi cvetni tonovi, belog cveća. Na ukusu puno, harmonično, sofisticirano. Naglašene kiseline i znatna količina alkohola su dobro podržani punoćom vina tako da je ukupna impresija za ovo vino, snažno vino sa dobrim potencijalom za odležavanje i duže čuvanje. Služiti ga na temperaturi od 12-14ºC.

MERLOT – PREMIUM - Vino intenzivne rubin crvene boje. Posle prve impresije i naglašenih aroma barika pred nama se otvara spektar bogatih voćnih aroma: tamnog bobičastog voća a posebno zrele trešnje utopljenih u neverovatano intenzivnim tonovima crne belgijske čokolade. Vino je punog tela, jako i energično. Ovo vino parira jelima od jagnjetine, druguje sa biftekom u gorgonzola sosu i to srednje pečenom, ili ćuretini u sosu od šumskog voća, špagetama sa crvenim (paradajz) sosevima. Ovo vino je uputno dekantirati pre služenja bar pola sata i služiti ga na temperaturi od 18ºC.

Preuzeto sa: www.dokrajasveta.com/

Kokteli su manifest zadovoljstva i uživanja u životu, izraz ličnog ukusa i stila, kratki predah od stresa. Dobar koktel, sa alkoholom ili bez njega, pripremljen uz dosta truda, ili kao jednostavna mešavina dvaju pića, divno ukrašen ili samo poslužen sa ledom, uvek je mnogo više od običnog pića. Čak i sama reč koktel budi određeno uzbuđenje.

Reč koktel vas navodi da pomislite na otmeno okruženje, na zabavu i druženje sa najbližima. Kokteli odavno nisu pića namenjena isključivo bogatijem sloju, naprotiv, većina ljudi dana sebi može da priušti mali kućni bar; osnovni šejker, barska cediljka i čašica mogu se jeftino kupiti u većini radnja sa mešovitom robom i kućnim potrepštinama.

Mešanje koktela nije stvar novca nego stava prema životu, kao što važi i za hranu. Oni su prijatan dodatak svim manifestacijama pića na brzinu. Uživanje u koktelu počinje pre nego što popijete prvi gutljaj. Birati pića iz dobre koktel karte, posmatrati šankera kako meša piće i najzad videti savršeno smešan koktel na šanku pred sobom, sve to ima neke svoje draži. Uživanje u koktelima nije za one koji vole čista alkoholna pića. Kokteli su pića za društvo, u njima se uživa za šankom ili na proslavi.

Razlog za to počiva u samom mešanju: ono je često prilično teško i stoga se isplati samo ako pravite više pića, kako to profesionalci kažu. Mnogim ljudima zadovoljstvo ne pričinjava samo isprobavanje koktela nego upravo njihovo mešanje. Za većinu onih koji ih spremaju proces je važniji od cilja: rukovanje flašama, voće i ukrasi, brižljivost pri tačnom doziranju pića, probanje i naravno iščekivanje i potom zadovoljstvo gostiju. Zbog svega toga mešanje koktela predstavlja jedno od najvećih sitnih zadovoljstava na svetu.

Preuzeto sa: www.koktelomania.weebly.com

Caffe

Mnogo više možete saznati od naših baremena, menadžera i konobara o svakom proizvodu. Dođite i uživajte u prepoznatljivoj kafi, daleko čuvenim koktelima naših barmena i na daleko čuvenoj usluzi.


TO ME, THE SMELL OF FRESH-MADE COFFEE IS ONE OF THE GREATEST INVENTIONS.

Hugh Jackman